easyJet v červnu preventivně ruší stovky letů. Ryanair postihnou stávky

  • 17.06.2022 17:00

easyJet s cílem omezit dopad chaosu v letecké přepravě na svůj provoz a cestující preventivně zruší během června na 1700 letů z/do Británie. Jen za pondělí bylo zrušeno 64 letů. Opatření má předejít rušení letů na poslední chvíli a snížit s tím spojené ztráty.

Ryanair postihne koncem měsíce a počátkem července šestidenní stávka palubního personálu ve Španělsku. Pro stávku jsou stanoveny následující dny: 24., 25., 26. a 30. června a 1. a 2. července. Palubní personál v některých dalších zemích se ke stávce může v této době na několik dní připojit.

Španělské odbory USO a SITCPLA, které jsou iniciátory této stávky, koordinují postup s odboráři v Belgii, Francii, Itálii a Portugalsku. Ryanair uvádí, že stávka nebude mít velký dopad, protože společnosti se podařilo dosáhnout dohody s odborovou organizací CCOO, která je daleko větší než dvě dříve zmíněné organizace. Ryanair věří, že zaměstnanci stávku nepodpoří.

V Belgii se již stávkovalo 22., 23. a 24. dubna, v důsledku čehož bylo zrušeno 280 letů. Nyní ohlásili stávku piloti belgické báze. Ke stávce se může připojit i palubní personál.  

Vyjádření společnosti nenaznačuje, že by vedení společnosti bylo připraveno odborům ustupovat. Tím méně v době, kdy je provoz společnosti stále ztrátový.  (Foto: Ryanair, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace