Chaos na letištích může trvat dalších 18 měsíců, varuje šéf Heathrow

  • 12.06.2022 17:00

Šéf londýnského letiště Heathrow John Holland-Kaye v rozhovoru pro Financial Times sdělil, že problémy v letecké dopravě mohou trvat 12 až 18 měsíců. Tolik času bude potřeba k tomu, aby letiště a letecké společnosti dosáhly plné kapacity poté, kdy v období pandemie byly nuceny propustit desítky tisíc zaměstnanců. Odvětví letecké dopravy nedokáže najímat a zaškolit nové pracovníky tak rychle, jak rychle so obnovila poptávka po cestování.

„To, co vidíme na některých letištích během posledních několika týdnů, je nerovnováha mezi poptávkou a nabídkou“, řekl generální ředitel. Apeluje, aby ministři dále zjednodušili některá pravidla týkající se bezpečnostních prověrek zájemců o zaměstnání.

Situaci cestujících dále zkomplikuje stávka na železnici, kterou vyhlásily odbory RMT. Na 40 000 zaměstnanců nastoupí ve dnech 21., 23. a 25. června do stávky. Omezená stávka postihne 21. června také londýnské metro. Odbory hrozí, že tato stávka paralyzuje celou osobní železniční dopravu. Odbory přitom hrozí, že pokud se nedosáhne dohody, další stávky budou v létě následovat. Ke stávce se chystá také pošta Royal Mail.

V pondělí zahájilo 500 pracovníků British Airways hlasování o případné stávce, která se týká výše mezd. Odbory Unite varují, že k případné stávce přistoupí v období vrcholící sezóny, aby měla maximální dopad. (Foto: Bloomberg, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace