Do Prahy začne 12. června létat FlyArystan

Kazašská nízkonákladová společnost FlyArystan spustí od 12. června přímé spojení mezi Prahou a kazašským Aktau. Odlety Airbusu A320 pro 180 cestujících na lince KC-7629/30 jsou plánované vždy v neděli ve 12:50 místního času, v Praze letadlo pobude od 15:25 do 16:10 a na domovské letiště se vrací pět minut po půlnoci, od 7. července přibude ještě čtvrteční let. Dopravce si Českou republiku vybral jako svou první destinaci v Evropě. 

„Před pandemií byl Kazachstán největším a klíčovým partnerem České republiky ve Střední Asii. Věříme, že spuštění přímých letů pozitivně ovlivní nejen obchodní a ekonomické vztahy mezi oběma zeměmi, ale také usnadní českým turistům poznávání krás Kazachstánu,“ uvádí obchodní a marketingová ředitelka FlyArystan Madina Buzhinová. 

Cesta do města na břehu Kaspického moře potrvá z Prahy zhruba pět a půl hodiny. „Letiště Václava Havla Praha získává zcela novou a netradiční destinaci. Poprvé od pandemie také přichází obnovení přímého spojení s Kazachstánem, což je dalším významným krokem k postupnému rozšiřování sítě destinací na úroveň roku 2019. Očekáváme, že linku využije za rok více než 25,000 cestujících,“ dodává ke startu nové linky ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip. 


Související fotky


Související kategorie

Komentáře



Letec - nepřihlášený host (...163.8...)
18.05.2022 18:59
Parada

Hned jsem si koupil letenku :)

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace