Úřady EU ruší doporučení používat v letecké dopravě roušky

  • 13.05.2022 08:00

Evropský regulátor EASA ve spolupráci s orgánem ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) ruší k 16. květnu své doporučení používat na palubách letadel a na letištích roušky. Stávající epidemiologická situace a vývoj přirozené imunity takové opatření již nevyžadují.

Je nutno podotknout, že řada společností již povinnost používat na palubách roušky od cestujících nevyžaduje či nevymáhá. Úřady tak v podstatě jen se zpožděním formalizují stávající pragmatický přístup leteckých společností a omezenou ochotu cestujících dále roušky používat.

Agentury upozorňují, že finální rozhodnutí je na národních úřadech, jejichž řešení se může od doporučení EASA a ECDC odlišovat.

Jedná se o další krok návratu letecké dopravy k normálu. (Foto: npr.org)  


Fotografie k článku



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
13.05.2022 16:44

KLM velmi usilovně všude píše, že roušky chce. Dokonce mi to dvakrát napsali do mailu a jednou do InfoSMS a při check-inu jsem to musel odkliknout. Ale tím to končí. Nic nekontrolují. Po nikom nic nechtějí. Po zavření dveří letadla se odrouškovaly i letušky.

depittacus (...213.41...)
13.05.2022 14:31

lufthansa také chce na palubě

Martin - nepřihlášený host (...103.246...)
13.05.2022 10:13
Ryanair to vidí jinak...

Podle info na stránkách Ryanu (sekce Our news) se nadále vyžaduje rouška na palubě RYR letů do 15 zemí EU (včetně ČR), kde jsou roušky poviné ve veřejné dopravě. Evidentně má ohledně ČR zastaralé info, pokud vím, povinnost roušek v dopravě u nás již byla zrušena.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace