Aero je v užším výběru na dodávku cvičných letounů L-39NG pro Filipíny

  • 05.05.2022 17:00

Společnost AERO Vodochody AEROSPACE a.s. na obranném veletrhu ADAS ve filipínské Manile jako jeden z hlavních vystavovatelů prezentovala především vlajkový produkt L-39NG. 

Letoun přesně zapadá do výcvikového konceptu filipínského letectva, který aktuálně prochází rozsáhlou modernizací. Za podpory Ministerstva Obrany České republiky a české ambasády v Manile se během veletrhu uskutečnila celá řada důležitých obchodních jednání. Zástupci Aera jednali např. s ministrem obrany Filipín Delfinem N. Lorenzanou, poradcem pro národní bezpečnost Hermognesem Esperonem, Ministrem dopravy Arthurem P. Tugadem a velitelem letectva mgen. Connorem A. Canlasem.

Filipínské vzdušné síly momentálně hledají náhradu za dosluhující letouny S-211, které slouží především k výcviku stíhacích pilotů. Koncept L-39NG nabízí filipínskému letectvu celou řadu výhod. Mezi největší přednosti se řadí zejména komplexní výcvikový systém obsahující letoun L-39NG, výcvik pilotů a pozemního personálu, simulační řešení, moderní koncept údržby a v neposlední řadě zbraňové systémy,“ uvedl Viktor Sotona, CEO a prezident společnosti. 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace