American Airlines chybí Dreamlinery. V krátké době budou již potřetí škrtat linky.

  • 26.04.2022 08:00

American Airlines znovu snížily svá očekávání nasazení Dreamlinerů poté, co Boeing oznámil, že dodávky letadel obnoví až ve druhém pololetí. Původně Boeing sliboval dodávky od dubna. Kvůli zpoždění dodávek jsou American Airlines nuceny proškrtat svůj letový řád, a to již poněkolikáté. Škrty postihly i původně plánované obnovení linky z Filadelfie do Prahy.

Finanční ředitel American Airlines (AA) Derek Kerr očekává v letošním roce pouze 7 Dreamlinerů, z toho všechny až po konci letní sezóny. Dalších šest dostane aerolinka až příští rok a dodávka čtyř 787-9 se posune z roku 2023 do roku 2024. AA původně očekávaly, že většinu z deseti 787-10 plánovaných na letošní rok dostanou ještě před zahájením hlavní sezóny. Derek Kerr potvrdil, že Boeing bude vzniklou škodu kompenzovat.

Aerolinky ohlásily za březen rekordní rezervace a očekávají, že během druhého čtvrtletí se počtem cestujících dostanou na 92-94 % úrovně roku 2019. Výnosy přitom překročí předpandemickou úroveň o 6-8 %.

Dodávky Dreamlinerů byly pozastaveny v květnu 2021 kvůli výrobním defektům. (Foto: bizjournals.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace