Ryanair a Wizz Air hlásí velmi příznivé březnové výsledky

  • 08.04.2022 08:00

Na pozadí celkově rychle se zotavující letecké dopravy v Evropě ohlásily mimořádně příznivá čísla za březen také Ryanair a Wizz Air.

Skupina Ryanair přepravila v březnu 11,2 milionu cestujících, přičemž využití sedačkové kapacity vzrostlo na 87 %. Vloni v březnu přepravil Ryanair pouhých 0,5 milionu cestujících při využití sedačkové kapacity 77 %. V únoru přepravil Ryanair 8,7 milionu cestujících. Březnové výsledky jsou druhé nejlepší za celou zimní sezónu. Za období listopad až únor přepravil Ryanair celkem 46,6 milionu cestujících.  

Wizz Air Holdings přepravily za březen 2,4 milionu cestujících, což je meziroční nárůst o 415 %. Využití sedaček se zvýšilo o 23,7 p.b. na 86,2 %. I přes vysokou cenu paliva vykázala společnost příznivý poměr ASK (nabídka sedaček a km, která narostla o 294 %) a RPK (výnosy na cestujícího a km, které narostly o 439 %). Za období listopad – březen přepravil Wizz Air 9,1 milionu cestujících.

Pokud jde o výhled na letní období, obě společnosti sázely na prudký růst poptávky na ukrajinském trhu, na kterém chtěly bázovat desítky letadel. To se zjevně nestane a firmy proto musí pro svou pokračující expanzi najít nové trhy či jiné příležitosti. To může být příležitost pro letiště Praha, které může přilákat další linky, zejména v případě Wizz Airu. Wizz Air uzavřel svou bází v Praze v roce 2018. (Foto: aviationvoice.com, planes.cz, obr.: letiště Praha)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Ivan - nepřihlášený host (...188.136...)
08.04.2022 11:34

Ceny paluba se naplno promítnou až skončí stávající nasmlouvane kontrakty na palivo. Pro někoho v létě, pro někoho později...

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace