El Al si zajistil další půjčku. Připravuje se spojení společností El Al a Arkia

  • 16.03.2022 17:00

Izraelský vlajkový dopravce El Al se předběžně dohodl s Phoenix Group na překlenovací půjčce ve výši 130 miliónu dolarů, kterou El Al splatí do 31. prosince 2022.

Pheonix v rámci dohody získá opci na pořízení 25 % věrnostního programu El Al. Této opce může Phoenix využít kdykoliv do termínu splatnosti.  

El Al není v dobré finanční kondici a snaží se posílit svou finanční stabilitu. Mimo jiné usiluje získat bankovní úvěry proti svým slotům na zahraničních letištích.

Od vlády a vlastníků získal v únoru dopravce finanční pomoc ve výši 50 milionů dolarů, z čehož 20 milionů poskytl hlavní akcionář Kanfei Nesharim, zbytek poskytla izraelská vláda.

V říjnu 2021 El Al oznámila na burze (Tel Aviv Stock Exchange), že zahájila jednání s Arkia o možném spojení.

Počátkem března obě společnosti podepsaly nezávazné memorandum o spojení. Pokud bude dohoda finalizována a schválena regulátorem, stane se Arkia pobočkou El Al. Akcionáři Arkia proti tomu získají 10 % až 14 % podíl v El Al prostřednictvím akcií a opcí.

El Al je největší a Arkia druhou největší leteckou společností Izraele. Případné spojení by dávalo dokonalý smysl, neboť obě společnosti se vhodně doplňují. (Foto: Israel Airline Museum, planes.cz) 


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace