airBaltic kritizují levné letenky Wizz Airu

  • 31.01.2022 17:00

Šéfa airBaltic Martina Gausse rozhořčila reklama Wizz Airu, která komunikovala, že letenku je možné pořídit od 4,99 eur, tj. za cenu šálku kávy. Gauss kritizuje, že Wizz Air prodává letenky příliš levně.

V interview pro estonský portál ERR si Gauss položil řečnickou otázku: „jaký signál dává tato reklama v době, kdy mluvíme o globálním oteplení. Cožpak je možné letět 2000 km za 4,99 eur? Je tato cena v našem odvětví rozumná?“

airBaltic za devět měsíců loňského roku hospodařily se ztrátou 6,9 milionu eur (EBITDAR), výnosy činily 127 milionů eur. Zadlužení prakticky 100% státní společnosti dosáhlo na konci září 843 milionů eur.

airBaltic pod tlakem nízkonákladových společností ztrácí podíl na svých hlavních trzích. V Rize se tržní podíl společnosti ve třetím čtvrtletí meziročně snížil ze 61 na 60 %, v Tallinu z 31 na 25 % a ve Vilniusu z 22 na 11 %.

Wizz Air byl nepochybně potěšen, že se reklamě se šálkem kávy zdůrazňující širokou dostupnost letenek nečekaně dostalo širší publicity, a to přímo z úst konkurenta. (Foto: Wizz Air, planes.cz)   


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



O. M. - nepřihlášený host (...231.2...)
01.02.2022 11:29

A vám přijde letenka za 5 € normální? Vždyť za 1000 Éček se nedostanou ani k nahození motorů, natož aby někoho někam odvezli. Jistě, důležitým parametrem je, kolik letenek je za těch 5 €, ale pokud jich je nějaký významnější počet, tak potom jde o dumping, pokud jich je jen pár kousků, tak jde o klamavou reklamu, obojí je zakázané.

Jan - nepřihlášený host (...135.26...)
31.01.2022 21:45
Tak ať se Air Baltic snaží...

Je jednoduché konkurenci kritizovat pro svoji neschopnost a mamon...v době uzavření resp.omezeni letu nad Evropou byl na nebi vidět Wizzair společně s Ryanair...mezitím co spousta aerolinek bylo na zemi než se pak zjistilo,že je lepší je mít ve vzduchu na úkor ztracených letu a prázdných letadel...tak co teď Air Baltic kvičí? Určitě mají ze strany státu větší dotace jak Wizzair,který na sebe jako společnost vydělává sám...tak si to může asi dovolit,ať to zkusí i Air Baltic? Samé marketingové tahy na branku,slevy a pak realita jiná dokud to neudělá nějaká jiná a předstihne je...kdo umí,umí..kdo neumí,ať nekvici a snaží se.Wizzair držím palce i když to není co bývalo v cenách /lízal jsem s nimi často a i díky Wizzair jsem se mohl podívat do destinací,kam bych s větší /státní/ se jen tak na poznávacku nepodíval/.Bohužel nevýhoda každých low-cost je vidět zisk a hned se zvětšovat,rozšiřovat,prebarvovat a být víc dominantnější..tehdy ve svém starém livery byla méně snobska jako v dnešní růžové barvě,tím neříkám že nové livery se mi nelíbí...

Gossau - nepřihlášený host (...235.142...)
31.01.2022 18:58
Nahodou fandim Wizzu

Naopak si myslim a fandim Wizzu, pokud nepotrebuje na svoje podnikani statni dotace a pomoc, ktera je asi neumerne vysoka a umi obsadit plne letadlo ma nejcistsi provoz a spotrebu na osobokilometr a to ve finale co stopu lepsi jak vlak nebo auto, tak je k zatleskani i ta cena za letenku od 4,99eur. Nebot ac na to nekdo muze mit jiny pohled, defacto umozni naplnit letadlo na plnou kapacitu a o to jde, pokud se lita, musi tam byt obsazenost.

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace