Úřady Hongkongu obvinily Cathay Pacific ze zavlečení omikronu do města

  • 10.01.2022 13:00

Hongkong hrozí právními kroky proti společnosti Cathay Pacific kvůli porušení zvláštních administrativních opatření regionu Hongkong. Město obviňuje management Cathay Pacific, že dopustil zavlečení omikronu do města.

Jako první pacient s omikronem v Hongkongu byl identifikován pilot Cathay Pacific Cargo. Prokázalo se, že porušil karanténní opatření a během hotelové izolace v Hongkongu hotel opustil a navštívil restauraci. Další tři piloti byli údajně propuštěni kvůli porušení korporátních pravidel karantény ve Frankfurtu.

Dopravce rozhodl, že část pilotů bude dlouhodobě bázovat ve Spojených státech, čímž se podaří zmírnit dopad extrémně tvrdých karanténních opatření na fungování společnosti.

Několik pilotů Cathay Pacific pod příslibem zachování anonymity kritizovalo v rozhovoru pro stanici Al-Jazeera politiku „zero-Covid“, která negativně působí na psychiku, způsobuje emocionální únavu, a ve svých důsledcích ohrožuje bezpečnost letů. Piloti jsou podle systému práce/izolace buď v práci (bez kontaktu s okolím) či v hotelové izolaci.

Několik dopravců, jako např. Swiss, British Airways a Air Canada, přerušilo lety do Hongkongu, neboť vyhovět přísným protipandemickým opatřením je obtížné. (Foto: Reuters, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



gndRat - nepřihlášený host (...32.232...)
10.01.2022 18:00
Ale no jo

To nic, to se jen Čína chlubí olympiádou a "zero tolerance", bez ohledu na důsledky.

miro - nepřihlášený host (...127.130...)
10.01.2022 17:37

Aj ja.

Pedro - nepřihlášený host (...41.207...)
10.01.2022 13:26
Dokedy?...

Som zvedavý, kedy už táto psychiatria skončí...

Celkem 3 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace