Jet Airways jednají o nákupu více než stovky letadel

  • 04.12.2021 17:00

Podle informací zpravodajství Bloomberg jednají indické Jet Airways s Airbusem a Boeingem o objednávce v objemu asi 12 miliard dolarů. Mělo by se jednat přinejmenším o stovku jednouličkových letadel.

Společnost má restartovat komerční provoz počátkem příštího roku, v danou chvíli vlastní pět letadel Boeing 777 a tři Boeingy 737. Během pěti let plánuje dopravce postupně provozovat stovku letadel. Společnost zahájí provoz na vnitrostátních linkách.

V červnu 2021 povolil indický soud National Companies Law Tribunal (NCLT) novým vlastníkům, konsorciu Murari Lal Jalan-Kalrock Capital, provoz zkrachovalé Jet Airways obnovit.

Před svým krachem v červnu 2019 měly Jet Airways objednáno 225 Boeingů 737 MAX, takže Boeing může předpokládat, že společnost se bude ubírat tímto směrem. Problémem Airbusu je, že řada A320neo je na několik let dopředu vyprodána. Airbus naznačil, že by v případě svého úspěchu zajistil přednostní dodávky.

Resuscitovaná Jet Airways bude najít místo na trhu, kde bude působit „nová“ Air India a start-up Akasa, která na Dubai Airshow objednala 72 letadel Boeing 737 MAX a zahájí provoz v polovině příštího roku. (Foto: dw.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace