British Airways zvažují snížení provozu na Heathrow

  • 30.11.2021 17:00

Luis Gallego, šéf IAG a největší zákazník letiště Heathrow varoval, že pokud letiště přistoupí k plánovanému zvýšení tarifů, British Airways budou donuceny zvážit svou přítomnost na Heathrow. Letištní poplatky se mohou zvýšit až o 76 % z 19,6 libry na až 34,40 libry.

Šéf IAG uvedl, že Heathrow sice „představuje pro společnost konkurenční výhodu, ale dopravce musí stimulovat poptávku, aby zůstal konkurenceschopným.“ Upozornil, že „40 % cestujících používá Heathrow pouze k přestupu a mohou být jednoduše přesměrováni na jiná, více konkurenceschopná letiště.“

Varoval, že prudké zvýšení poplatků nebude stimulovat poptávku a výsledný efekt bude kontraproduktivní. British Airways přitom nemusí být jediným dopravcem, který může přehodnotit využití Heathrow.

British Airways nyní drží okolo 40 % slotů letiště, většina letů je odbavena v Terminálu 5. Kromě Heathrow využívají British Airways také londýnská letiště Gatwick (LGW) a City (LCY). (Foto: standard.co.uk, runway girl, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace