Virgin Atlantic: poptávka na lety přes Atlantik zaostává za stavem před pandemií

  • 24.11.2021 17:00

Virgin Atlantic zaznamenaly výrazný nárůst rezervací na linky přes Atlantik, který nastartovalo otevření koridoru do USA dne 8. listopadu. Úroveň rezervací i přesto stále výrazně zaostává za předkrizovým stavem. Dopravce si stěžuje, že zákazníci z pochopitelných důvodů zatím neplánují v delších horizontech, takže je velmi nesnadné odhadnout, jak bude provoz vypadat za tři nebo šest měsíců.

Stávající využití kapacit je asi 90 %, postupně se zřejmě sníží na 60-70 %. Pro Virgin Atlantic představovaly linky přes Atlantik před pandemií asi 60 % obratu.

Virgin Atlantic naléhá na britskou vládu, aby zrušila požadavek na PCR test druhého dne po příletu do Británie. Pro zrušení této povinnosti se vyslovily rovněž easyJet a Wizz Air.

Britská vláda chce stávající režim revidovat až v lednu, takže na svátky nelze počítat s nějakou úpravou směrem ke zjednodušení pravidel. Naopak, vzhledem k nepříznivé epidemické situaci v zemích EU hrozí spíše další restrikce.

Spojené státy vydaly dne 23. listopadu doporučení necestovat do Německa a Dánska. (Foto: virgin.com, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...225.17...)
25.11.2021 11:25
PCR

Pozadavek na PCR test druhy den pro priletu do Britanie neexistuje - staci rychlotest (LFT).

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace