American Airlines redukují kvůli zpoždění dodávek Boeingů 787 letové řády. Chybí také posádky

  • 03.11.2021 17:00

AA chybí nové Dreamlinery

Vzhledem k postupnému oživení dálkového provozu se na trhu projeví dlouhodobý výpadek dodávek letadel Boeing 787. Boeing měl koncem září odstaveno na 107 vyrobených 787, jejichž dodávkám brání zatím neodstraněné výrobní defekty. Další letadla jsou v různém stádiu rozpracovanosti. Boeing byl kvůli vzniklé situaci nucen snížil výrobu na 2 letadla 787/měsíc. Kromě zpoždění dodávek je dalším problémem, že aerolinky netuší, od kdy mohou letadla plánovat.    

American Airlines (AA) nyní oznámily, že ruší některé linky, na které společnost plánovala nasadit nová letadla. Vzhledem k nejistotě s termíny dodávek tak AA činí proaktivně, neboť chtějí zabránit tomu, že na poslední chvíli budou lety rušeny. 

Letos AA původně plánovaly nasadit 19 nových Dreamlinerů, v dubnu se však část dodávek přesunula na první čtvrtletí 2022. I tento termín se nyní jeví málo pravděpodobným.

…a rezervní posádky

Rychlé oživení letecké dopravy ve Státech je rychlejší než tempo, jakým jsou do práce povolováni piloti a absolvují školení na simulátorech.  Pokud dojde k jakékoliv odchylce od normálního provozu, společnosti nemají rezervní posádky, které mohou nasadit.  

Nejnověji se to projevilo zrušením 1500 letů AA, kdy pravidelnost letů narušily turbulence a prudký vítr v hubu společnosti v Dallasu. Četná zpoždění způsobila, že společnost nebyla schopna zajistit piloty pro všechny plánované lety. AA provozují okolo 6 700 letů denně.

Minulý týden řešily podobný problém Southwest Airlines, které zrušily 2 000 letů. Společnost kvůli tomu přišla o 75 milionů dolarů.  

Spirit Airlines zrušily jen za srpen kvůli špatnému počasí a nedostatku rezervních podsádek 2 800 letů a ztratily 50 milionů dolarů. (Foto: bizjournals.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Tomáš - nepřihlášený host (...29.252...)
03.11.2021 20:30
Podsádky nebudou problém

Podsádky nebudou problém, Spirit Airlines řeší určitě spíš posádky :-)
Jinak děkujeme. Stránky jsou skvělé!

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace