Great Dane Airlines v bankrotu

  • 17.10.2021 17:00

Pouhé dva roky žil dánský charterový dopravce Great Dane Airlines. Společnost vyhlásila 11. října bankrot a náhle ukončila provoz. Na letišti v Billundu přitom nechala více jak stovku svých cestujících, kteří směřovali na dovolenou do Itálie.

Great Dane zahájila komerční činnost v červnu 2019. Nelze říci, že by společnost byla výrazně úspěšná do krize a pandemie její jepičí život zpečetila. Jejím 90 % je dánský miliradář Eigild Bødker Christensen, který zřejmě nebyl ochoten dále držet ztrátovou společnost z Aalborgu nad vodou.

Pikantním, ale zřejmě důležitým momentem je kvalifikace manažerského týmu společnosti. Genrálním ředitelem je Thomas Hugo Møller, který předtím působil tři roky na manažerských pozicích na letišti v Aalborgu. Jeho partnerem ve vedení firmy je Huy Duc Nguy, který si na síti LinkedIn podstatně vylepšil svůj profil. Jeho životopis uváděl smyšlenou profesní kariéru v leteckých společnostech. V době psaní příspěvku na síti LinkedIn jeho profil již nebyl. Firma tak byla ve složitém období vedena týmem, který o řízení leteckých společností neměl tušení. Nelze tedy jednoznačně říci, že by firma byla pouze obětí pandemie.

Společnost má ve svém parku tři letadla Embraer E195, které pořídila od zkrachovalých Flybe a Stobart Air. Dva Embraery pronajala (včetně posádek) v době od září 2020 do května 2021 společnosti Bamboo Airlines. (Obr.: web sites, foto: fFinans, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace