Další Nej na orbitě

  • 07.10.2021 17:00

V letošním roce jsme na oběžné dráze již viděli nejbohatšího člověka planety, nejmladšího a nejstaršího astronauta, první černošku pilotující vesmírnou loď, první posádku složenou výhradně z neprofesionálních astronautů, první zcela soukromou misi, atd. Je zřejmé, že vesmír se stává více dostupným.

Nyní se k těmto primátům přidává první „filmová“ posádka, která bude ve vesmíru natáčet část celovečerního filmu „Výzva“. V rámci tříčlenné posádky Sojuzu MC-19 odletěli na ISS herečka Julia Pěresildová a režisér Klim Šipenko. Film „Výzva“ bude prvním celovečerním filmem, který je natočen ve vesmíru. Velitelem letu je Anton Škaplerov, který se do vesmíru vydává již počtvrté.

Podle deníku The New York Times byl změněn harmonogram letů na ISS, aby se ruský filmový tým dostal na oběžnou dráhu dříve, než se do vesmíru dostane na palubě lodi Crew Dragon společnosti SpaceX se stejným cílem Tom Cruise.

Dne 12. října by se na suborbitální dráhu měl na palubě prostředku společnosti Blue Origin vypravit nyní již devadesátiletý představitel filmu Star Trek William Shatner. (Foto: Space.com, wikipedia)


Fotografie k článku



Komentáře



Atomic (...224.99...)
08.10.2021 08:27

Nejbohatšího muže planety ani nejstaršího a nejmladšího astronauta jsme na oběžné dráze letos neviděli. Letěli s Blue Origin pouze po suborbitální dráze, takže jsme je viděli ve vesmíru, ale na oběžnou dráhu se nedostali.

Radek - nepřihlášený host (...192.86...)
08.10.2021 07:05
Rozdíl

Jenže zatímco ostatní si tyto lety platí samy, Sojuz MS-19 s Peresildovou a Šipenkem a asi i celý film platí Roskosmos. Takže let za státní peníze pro reklamní účely. Kritika tohoto faktu stála Sergeje Krikaljova místo ve vedení Centra pilotovaného výcviku.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace