Emirates převezmou poslední superjumbo v listopadu. Dříve než se plánovalo.

  • 11.09.2021 17:00

Airbus zbývá dodat poslední tři exempláře A380. Dodávka posledního letadla se uskuteční v listopadu, tj. dříve, než se původně plánovalo. Původní termín byl polovina roku 2022.

Důvod, proč Emirates urychlují přejímky nových letadel v situaci, kdy je část flotily A380 dlouhodobě odstavena kvůli pandemii, spočívá v uspořádání kabiny s třídou Premium Economy. Tu Emirates zavedly po dlouhém váhání teprve letos. Nová třída se těší mimořádnému zájmu cestujících a letenky jsou dlouhodobě vyprodány. Nyní provozují letadla ve čtyřtřídní konfiguraci na linkách do Londýna a Paříže. Emirates reagují na mimořádnou poptávku rozšířením nabídky letů s třídou Premium Economy, přičemž nová letadla jsou k dispozici rychleji, než by byl retrofit kabin letadel stávajících. Emirates budou mít k dispozici celkem šest letadel A380 s Premium Economy.

Park společnosti čítá podle serveru planespotters.net 119 letadel A380, z nichž necelých 30 jsou v aktivním provozu. Oživení provozu na mezinárodních dálkových linkách probíhá kvůli pandemii daleko pomaleji, než společnost původně doufala. Předpokládala do konce roku mít všechna superjumba v provozu.

Výrobce rozhodl o ukončení výroby tohoto typu v únoru 2019. (Foto: Emirates, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Milan - nepřihlášený host (...24.46...)
12.09.2021 22:17

Dobrý den, už aby přiletěl ten drobeček opět do Prahy je to hrozná škoda když to stalo letiště tolik peněz a teď bohužel jen do Prahy litá 777 také hezké letadlo ale 380 je úplně jiný level.Daufám za všechny že se opět v Praze ukáže budu čekat..........snad se dočkáme

Luboš - nepřihlášený host (...183.201...)
12.09.2021 21:00
Poznámka

Tyto vzdušné krasavice budou ještě nějaký čas zdobit světové nebe.

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace