Singapur schválil do provozu Boeingy 737 MAX

  • 06.09.2021 13:00

Po Malajsii zrušil k 6. září uzemnění letadel Boeing 737 MAX i singapurský regulátor CAAS.  Regulátor konstatoval, že po obnovení provozu letadel 737 MAX ve světě nebyly zaznamenány žádné podstatné problémy. Letadla musí být upravena podle požadavků regulátora, které v podstatě kopírují rozhodnutí FAA, a to včetně dodatečného výcviku posádek na simulátorech.

Singapur uzemnil letadla 12. března 2019, dva dny po katastrofě letadla společnosti Ethiopian Airlines a jeden den předtím, než letadla celosvětově uzemnil americký regulátor FAA.

Singapore Airlines jsou jediným provozovatelem MAXů v zemi. Ve svém parku mají šest exemplářů a objednávky na další 31 letoun.

K tomuto dni zrušilo uzemnění 737 MAX již 177 zemí, 30 provozovatelů již vrátilo letadla do komerčního provozu. Ještě během letošního roku se očekává, že letadla schválí do provozu také Čína, která je největším trhem tohoto typu. (Foto: elevenmyanmar.com, planes.cz)  


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace