Kanada vyžaduje vakcinaci leteckých cestujících. Povinné očkování létajícího personálu nařídila po Swiss nyní také Lufthansa. Vakcinaci všech zaměstnanců vyžaduje ITA.

  • 02.09.2021 08:00

Lufthansa nařídila, že veškerý létající personál musí dokončit nejpozději do 15. listopadu vakcinaci proti onemocnění COVID-19. Vedení společnosti rozhodnutí zdůvodnilo tím, že provozovat globální síť mezinárodních spojů bez plného očkování posádek se stane nemožným. Řada zemí již nyní vyžaduje od posádek předložit potvrzení o ukončené vakcinaci. Lufthansa tak kopíruje rozhodnutí sesterské společnosti Swiss.

Úplnou vakcinaci všech zaměstnanců nařídilo představenstvo nově formované společnosti ITA.

Zřejmě nejdále v tomto směru zašla Kanada, která vyžaduje úplnou vakcinaci nejenom posádek, ale i cestujících, a to nejpozději od konce října. Vyhlášená pravidla nezmiňují tranzitní cestující, avšak lze usuzovat, že těch se budou opatření týkat také. Dalším problémem je, že Kanada neuznává očkování čínskými vakcínami Sinopharm a Sinovac, což znamená, že ztratí tuto část cestujících a zákazníků výletních lodí. Povinnost vakcinace se sice netýká cestujících do 18 let věku, ty však čeká 14denní povinná karanténa (s výjimkou dětí do pěti let).

Ministr dopravy Omar Alghabra přitom uvalil povinnou vakcinaci nejen na cestující komerční letecké dopravy, ale i na cestující vlaky na spojích mezi provinciemi a cestující výletních lodí. Opatření se týká všech zaměstnanců v dopravě v oblastech, které podléhají federální regulaci. Kanada nařídila povinnou vakcinaci rovněž všem státním zaměstnancům. (Foto: CTV News)


Fotografie k článku



Komentáře



petrp (...250.30...)
02.09.2021 15:40

jirka.....no, moc, stát asi ano, ale firma , která prodává letenky půl roku dopředu si nemůže dovolit, aby jim najedou omarodilo větší množství zaměstnanců, takže se tím ekonomicky chrání.

petrp (...250.30...)
02.09.2021 15:38

Pavel....srovnání je naprosto neadekvátní.......

jirka - nepřihlášený host (...215.20...)
02.09.2021 12:07
moc chutná

Moc nařizovat co si vymyslí zachutnala všem, vládám, velkým firmám, atd.

Pavel - nepřihlášený host (...5.70...)
02.09.2021 11:44

Kdy tenhle vakcinacni fasismus skonci... Prenaset muze nemoc i ockovany, ale testovat se nemusi.

Celkem 4 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace