British Airways zvažují možnost ustavit nízkonákladovou pobočku v Gatwicku

  • 31.08.2021 08:00

Podle různých informací se British Airways vážně zabývají plánem vybudovat v Gatwicku pobočku pro provoz linek na kratší vzdálenosti. Jednalo by o pobočku British Airways (BA) zajišťující nízkonákladovou dopravu. To indikuje velmi zajímavý obrat v přístupu BA k tomuto segmentu.

Úvahy zřejmě odráží obavy společnosti i) z rychlého rozmachu nízkonákladové dopravy a ii) pomalého oživení poptávky obchodních cestujících. Pobočka má ambici konkurovat nízkonákladovým dopravcům na letech do populárních turistických destinací.

Jak známo, British Airways ustavily v roce 1998 nízkonákladovou pobočku Go Fly, která létala z letiště Stansted. BA firmu v roce 2001 odprodaly a v roce 2002 jí pořídila a následně integrovala do svého podnikání společnost easyJet.

BA mají v Gatwicku dostatečné množství slotů, které s nástupem pandemie nevyužívaly. Provoz v malém měřítku obnovily BA z Gatwicku teprve koncem roku 2020, a to zejména pro dálkové linky. Před pandemií provozovaly BA z Gatwicku necelou padesátku linek.

Bude zajímavé sledovat, jak se věc vyvine. Zkušenost dokládá, že tradiční provozovatelé nejsou, až na pár výjimek, v expanzi do nízkonákladového segmentu úspěšní. (Foto: Lovemoney, planes.cz) 


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace