Indie schválila způsobilost Boeingů 737 MAX

  • 29.08.2021 17:00

Indický regulátor DGCA po 2 a půl letech od uzemnění typu 737 MAX a tři čtvrtě roku po recertifikaci americkým úřadem FAA schválil plný komerční provoz letadel Boeing 737 MAX 8 a MAX 9. Letadla musí být před návratem do provozu upravena podle podmínek, které pro typ schválil evropský regulátor EASA.

MAX dosáhl recertifikace již ve 175 zemích, zbývá jen 20 zemí, kde letadla zatím recertifikací neprošla. Mezi nimi je však i nejvýznamnější trh, Čína. Vzhledem k tomu, že Boeing absolvoval v polovině měsíce v Číně recertifikační lety, lze očekávat, že během roku schválí 737 MAX do provozu Čína i další trhy.

Rozhodnutí okamžitě přivítala společnost SpiceJet, která provozuje, resp. má uzemněno 13 MAXů a objednáno dalších 129 exemplářů, které nezbytně potřebuje, aby zachytila rostoucí poptávku na indickém trhu a konkurenční tlaky zejména od společnosti IndiGo.

Podle serveru ch-aviation.com je nyní celosvětově v provozu 344 MAXů u 34 aerolinek, dalších 209 MAXů u 41 provozovatele zůstává mimo aktivní provoz. Boeing ke konci července evidoval 4070 objednávek na letadla 737 MAX od 74 dopravců. (Foto: thenewsminute.com, Travel Radar,  planes.cz)  


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace