Letiště v Sydney na prodej

  • 24.08.2021 13:00

Představenstvo společnosti Sydney Airport Holdings Pty Ltd. odmítlo nabídku australsko-amerického konsorcia Sydney Aviation Alliance na převzetí letiště za 21,4 miliardy amerických dolarů. To je cca o 5 miliard dolarů více, než toto konsorcium nabízelo v červenci.

Představenstvo je přesto přesvědčeno, že vylepšená nabídka nereflektuje skutečnou hodnotu letiště. Argumentuje, že investice do infrastruktury jsou dlouhodobými investicemi a z tohoto hlediska krátkodobý výpadek výkonů způsobený pandemií nehraje v ocenění letiště žádnou roli.

Konsorcium Sydney Aviation Alliance je naopak přesvědčeno, že ocenění letiště na bázi předkrizových výsledků není aktuální, neboť pandemie materiálně změnila celý byznys. Varuje, že nová nabídka není garantována. Konsorcium nabízí 6,02 dolaru na akcii, zatímco na burze se Sydney Airport (SYD.AX) v pondělí obchodovalo za 5,49 dolarů na akcii.

V předkrizovém roce 2019 odbavilo letiště 44 milionů cestujících a dosáhlo čistého zisku 153 milionů amerických dolarů.  (Foto: Reuters, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace