Ryanair odmítne nástup cestujícím s palubní vstupenkou Kiwi.com

  • 19.08.2021 13:00

Skupina Ryanair vydala cestujícím výstrahu, že od 18. srpna považuje palubní vstupenky vystavené Kiwi.com za falešné a jejich držitelé budou proto s politováním odmítnuti k přepravě.

Ryanair uvádí, že podle nařízení EU 2015/1998 jsou cestující povinni uskutečnit odbavení na stránkách společnosti Ryanair. Ryanair tím zajistí požadavek regulátora informovat cestující o bezpečnostních a zákonných podmínkách souvisejících s cestou. Kiwi.com porušuje platnou regulaci tím, že vydává své vlastní palubní vstupenky, které nejsou platné pro lety Ryanairu. Cestující, kterých se to týká, si mohou zajistit oficiální palubní vstupenku prostřednictvím webových stránek nebo mobilní aplikace Ryanair.

Ryanair uvádí, že Kiwi.com není autorizována prodávat letenky Ryanairu. Dopravce uvádí, že u českého soudu dosáhl zákazu uvádění falešných emailových adres zákazníků při rezervacích, ale Kiwi.com nepostupuje v souladu s rozhodnutím soudu.

Kiwi.com obvinění odmítá a ujišťuje, že plní veškeré požadavky. Výstrahu, že cestujícím bude odepřen nástup, považuje Kiwi.com za amorální praktiku a snahu omezovat a potlačovat svobodný výběr zákazníka. (Foto: Euro Weekly News, planes.cz)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace