United objednaly stovku regionálních elektrických letadel

  • 21.07.2021 13:00

Kromě nedávné objednávky na 200 letadel Boeing 737 MAX a 70 letadel Airbus A321neo oznámily United Airlines v červnu záměr stát se první americkou nadzvukovou společností. Proto společnost objednala až 50 nadzvukových dopravních letadel Boom Overture od společnosti Boom Supersonic, se kterými plánuje zahájit komerční provoz v roce 2029. Informovali jsme o tom zde.

Minulý týden společnost zase překvapila oznámením, že zakoupí 100 devatenáctimístných elektrických letadel ES-19 švédské firmy Heart Aerospace. Dopravce kromě toho investuje do společnosti Billa Gatese Breakthrough Energy Ventures a Mesa Airlines. Mesa Airlines oznámily, že za podobných podmínek jako United pořídí rovněž stovku letadel ES-19.

Letoun ES-19 má vstoupit do komerčního provozu v roce 2026 a vzhledem k omezením daným elektrickým pohonem resp. bateriemi bude zajišťovat provoz na krátkých linkách.

Šéf United pro inovace sdělil, že společnost si nemůže dovolit čekat na elektrický letoun s kapacitou 50, 75 či 125 míst. United chce nyní investovat do společností, které jsou v této oblasti technologicky v čele a věří, že spolu s nimi se dokáže časem propracovat i k větším letadlům. (Vizualizace: Heart Aerospace).


Fotografie k článku



Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace