Delta bude potřebovat letadla z druhé ruky

  • 08.07.2021 17:00

Delta Air Lines využily koronavirové krize a dalších faktorů k zásadní modernizaci svého leteckého parku. Vloni bylo v rámci tohoto programu vyřazeno na 227 letadel a další letadla budou postupně opouštět park v následujících letech.

Nyní je však Delta konfrontována s nečekaně rychlým nárůstem poptávky, a proto se z krátkodobého hlediska uchýlí k pořízení letadel z druhé ruky. Je pro to příhodná doba, neboť letadel je stále nadbytek, takže ceny jsou pro kupující atraktivní.

Jak bylo uvedeno, jedná se o krátkodobé řešení, které neznamená, že se společnost přestane zbavovat starších letadel. Ta budou nadále opouštět letecký park, a to přednostně ty stroje, které by čekala těžká údržba. Zvláštní kapitolou je pak vyřazení regionálních 50místných CRJ200, které signalizuje ústup Delty z trhu regionální dopravy.

Dalším opatřením, které odráží pozitivní očekávání na oživení trhu, je rozšíření objednávek nových strojů. V dubnu Delta přiobjednala dalších 25 letadel Airbus A321neo, dva A350-900 a jeden A330-900. Je také známo, že Delta vyjednává ze svým strategickým (a předluženým) partnerem LATAM převzetí sedmi A350-900. Na trhu se proslýchá, že od Lion Air chce Delta pořídit 29 letadel Boeing 737-900ER.

Kombinací pomalejší náhrady starších letadel, nákupu z druhé ruky a rozšíření objednávek nových bude Delta schopna rychle se adaptovat na vývoj trhu. (Foto: cnbc.com, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace