Codesharing Aeroflot – Poběda

  • 30.06.2021 08:00

V rámci nové strategie skupiny Aeroflot do roku 2028 přebírá nízkonákladová Poběda řadu vnitrostátních letů Aeroflotu. Zatímco Aeroflot se koncentruje na mezinárodní spoje a směřuje k získání pětihvězdičkového ratingu Skytrax, Poběda má zajistit rychlý růst přepravených cestujících a nízkými cenami letenek zároveň dosáhnout cíle snížit průměrné ceny letenek o 30 %. Na vnitrostátních linkách zůstává Aeroflot velmi selektivně, a to zejména tam, kde je vysoký zájem o letenky obchodní třídy nebo časté přípoje na/z mezinárodních linek Aeroflotu.

V rámci této změny se mimo jiné zavádí codesharing, tj. lety Pobědy lze nyní nakoupit i na webových stránkách Aeroflotu. Prozatím je to možné jen na lety provozované z letiště Šeremetěvo. Aeroflot nabízí tři tarify: i) Smart Lite, ii) Smart Optimum a iii) Smart Maximum. Tarify Aeroflotu jsou výrazně dražší, než je nabídka stejných letů na stránkách Pobědy. Rozdíl ilustruje náhodně vybraný let Pobědy za 23,16 eur, přičemž stejný let je na stránkách Aeroflotu nabízen v nejlevnějším tarifu Smart Lite za 49,52 eur (viz. obr. 1 Poběda, obr. 2 Aeroflot)

Za dvojnásobnou cenu toho běžný zákazník Aeroflotu moc nezíská a bude pro něj nepochybně výhodnější koupit letenku u Pobědy. Pokud je však účastníkem věrnostního programu Aeroflot Bonus, započtou se mu míle a segment, může využít bezplatného odbaveného zavazadla a letištních salónků Aeroflotu. Nedostupná však zůstanou místa s vyšším komfortem (XXL, XL), ta zůstávají rezervována výlučně cestujícím Aeroflotu třídy Business nebo Komfort s přestupem Aeroflot-Poběda. Neobsazují se prostřední sedadla, čímž se vytvoří klasický Euro Business Class. Tito cestující si mohou vzít na palubu bezplatně kabinové zavazadlo rozměru 55 x 40 x 25 cm, a to místo bezplatného zavazadla 36 х 30 х 27 cm, které povoluje Pobědě.

Jde bezesporu o zajímavý příklad, jak prémiový dopravce řeší přepravu (prémiových) cestujících na přípojných letech zajišťovaných nízkonákladovým dopravcem. (Foto: allplane, planes.cz, obr.: web Poběda, Aeroflot)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace