Americký regulátor FAA je připraven zhoršit bezpečnostní rating Mexika

  • 28.05.2021 13:00

Případné zhoršení bezpečnostního ratingu Mexika, kterým hrozí americký regulátor FAA, by bylo vážnou ranou pro mexické aerolinky. Americký regulátor podezřívá mexické úřady, že neprovádí dostatečný dohled na odvětvím letecké dopravy a zvažuje přesunout Mexiko z kategorie 1 do kategorie 2. Kategorie 1 je nejvyšší rating, který dopravcům umožňuje navyšovat lety do USA bez výraznějších omezení; stejně tak nejsou omezováni v partnerství s americkými partnery. Světové společnosti se proto snaží udržet se v kategorii 1 nebo tento rating si zajistit.

Zhoršení ratingu by nejvíce dopadlo na společnosti Delta Air Lines a Aeromexico, které mají uzavřenu rozsáhlou codesharovou dohodu a obě jsou členy aliance SkyTeam. Přesun do kategorie 2 by codesharové dohody ohrozil. Další podobnou codesharovou spolupráci mají Frontier a Volaris.

Pro mexické společnosti, jejichž hospodářství bylo vážně dotčeno pandemií, by to znamenalo, že v době nadcházejícího zotavení mohou přidávat nové lety do USA jen obtížně. Trh letecké dopravy mezi USA a Mexikem je přitom jeden z nejživějších na celém světě. (Foto: Mexico-now.com, Periodico, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace