Condor má nového vlastníka

  • 25.05.2021 17:00

V lednu 2020 se státem kontrolovaná Polish Aviation Group (PGL), jejíž součástí je LOT, rozhodla koupit Condor za 300 milionů eur a vytvořit tak skupinu, která by ročně přepravila přes 20 milionů cestujících. V dubnu 2020 však PGL z tohoto plánu vycouvala, a to kvůli nástupu pandemie a z toho vyplývající nejistoty. Předlužená společnost Condor poté přežívala díky státní pomoci a pokračovala v hledání zájemce, který by společnosti investoval.

Nyní Condor konečně našel investora, který zaplatí za 51 % společnosti 450 milionů eur, z toho 200 milionů eur v hotovosti a 250 milionů eur v rámci modernizace flotily. Novým majoritním vlastníkem je investiční firma Attestor. Zbývající podíl ve firmě zůstane v rukou německé vlády. Dopravce částečně splatí půjčku od německé vlády ve výši 550 milionů eur.

Pro Condor přichází nový vlastník v nejpříznivější moment, kdy se EU začíná postupně otevírat pro cestování a Condor bude moci expandovat. Dalším příznivým momentem je, že Lufthansa koncem března změnila své původní rozhodnutí, že nebude využívat přípojných letů Condor, a spolupráci se společností chce nyní obnovit. Alespoň tak to vyplývá z informací zpravodajství Reuters.

Condor nutně potřebuje pokročit v modernizací svého parku a najít náhradu za dosluhující flotilu letadel Boeing 757 a 767 ve stáří 22 až 26 let. Nyní se zdá, že si dopravce zajistil budoucnost. (Foto: Reuters, Munich Airport)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace