Boeing obnovil dodávky letadel 737 MAX

  • 23.05.2021 17:00

Boeing oznámil, že obnovuje předávání letadel 737 MAX zákazníkům tak, jak postupně na jednotlivých uskladněných letadlech odstraňuje závady v elektroinstalaci. Předávání letadel zákazníkům bylo od obnovení certifikace v listopadu 2020 kvůli defektům již dvakrát přerušeno. Informaci o obnovení dodávek přineslo zpravodajství Reuters.

Podle služby ch-aviation.com je u 22 provozovatelů nyní v provozu 166 Boeingů 737 MAX, 309 letounů se do komerčního provozu ještě nevrátilo.

Jedním z velmi netrpělivých zákazníků je Ryanair, který měl po několika odkladech převzít první 737-8200 ve druhé polovině dubna, což se nestalo. Šéf skupiny Michael O’Leary proto tento týden nešetřil management Boeingu tvrdou kritikou a vyjádřil obavy, zda se letadla ke skupině vůbec dostanou před začátkem letní sezóny. Ryanair je s objednávkou 210 exemplářů jedním z největších zákazníků Boeingů 737 MAX.

První stroje skupiny zřejmě půjdou k polské odnoži Buzz, která by měla převzít šest strojů (SP-RZA, SP-RZB, SP-RZC, SP-RZD, SP-RZG a SP-RZH), a které již přijdou v nových barvách společnosti Buzz. Je proto možné, že se nová letadla mohou objevit i v Praze. První linky však budou nejspíš směřovat z Polska do Británie. (Foto: zephyrnet.com)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace