Po 13 měsících Aeroflot znovu největší ruskou aerolinkou. Akcie vyrostly o 3 %.

  • 19.05.2021 17:00

S nástupem pandemie se vedení ruského trhu letecké dopravy ujala společnost S7 Airlines (Sibir). Teprve po 13 měsících se v dubnu vrátil na první místo opět Aeroflot, který přepravil 1,37 milionu cestujících, o pouhých 20 000 více než S7 Airlines.

Z velké pětky ruských aerolinek dosáhla největšího tempa růstu Poběda, která v porovnání s předkrizovým dubnem 2019 vyrostla o 31,6 % a s milionem přepravených cestujících se dostala na celkově třetí místo mezi ruskými leteckými společnostmi. Zbytek Top5 zaujímají Rossiya a Ural Airlines.

Na oznámení reagovaly akcie Aeroflotu růstem o 3 %.

Prvenství Aeroflotu je vratké, neboť společnost přestala vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci v Turecku na červen prodávat letenky do Turecka. To může vrátit prvenství S7 Airlines. Výkony Aeroflotu jsou více než u jiných ruských společností negativně ovlivněny epidemiologickými restrikcemi v mezinárodní přepravě. (Foto: tass, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace