SmartLynx budou provozovat pět nákladních Airbusů A330

  • 18.05.2021 13:00

Maltská odnož společnosti SmartLynx Airlines si pronajala pět letadel A330, které jsou bez sedaček pro cestující a jsou upraveny pro přepravu nákladů. Letadla budou dodána do konce června, úpravu zajišťuje společnost Zero LOPA. SmartLynx, specialista na pronájem letadel s posádkami (ACMI), tím reaguje na vysokou globální poptávku po letecké přepravě nákladů na dlouhé vzdálenosti. Jakmile poptávka po přepravě nákladů poklesne, SmartLynx konvertují letadla zpět na verze pro přepravu cestujících. Letadla jsou pronajata prostřednictvím leasingové společnosti CDB Aviation.

První přestavěný letoun je A330-300 (9H-SMD), který byl v roce 2013 dodán Singapore Airlines a poté krátce sloužil u Evelop Airlines.

Letadla A330 budou schopna přepravovat na dálkových linkách až 50 t nákladu o objemu až 260 m3. Video připraveného letadla je možno zhlédnout zde.

Organizace IATA předpokládá, že objemy přepravených nákladů letos překročí o 9 % objemy předkrizového roku 2019. (Foto: SmartLynx, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace