Americké letecké společnosti přerušují lety do Izraele

  • 14.05.2021 13:00

Kvůli eskalaci konfliktu mezi Izraelem a Palestinou přerušují americké letecké společnosti z obav o bezpečnost lety do Izraele. Letecké spojení s Tel Avivem přerušily v týdnu American Airlines, Delta Air Lines a United Airlines. Oznámil to deník Haaretz. Například American Airlines již vydaly výstrahu („travel alert“) na období do 25. května.

El Al zatím lety do USA neruší. Zhoršená bezpečnostní situace v Izraeli je špatnou zprávou také pro evropské aerolinky. Jen před několika dny po zařazení Izraele mezi 12 zemí britského „zeleného“ seznamu oznámily Virgin Atlantic nárůst rezervací letů do Izraele o 250 %.

Vzhledem k tomu, že rakety vypuštěné z pásma Gazy mířily i na letiště Bena Guriona, byl na několik hodin zastaven provoz. Letadla přilétající na letiště Tel Aviv Ben Gurion proto divertovala na Kypr. Z Gazy bylo na Tel Aviv vystřeleno do středy okolo 800 raket. (Foto: AFP, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace