CSAT nově nabízí těžkou údržbu pro Boeingy 737 MAX, prvním zákazníkem je LOT

  • 20.04.2021 17:00

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT) získala od Úřadu pro civilní letectví ČR novou licenci a bude zákazníkům poskytovat také servis letadel typu Boeing 737 MAX. Prvním zákazníkem se stala společnost LOT, jehož Boeing 737-8 (SP-LVB) přiletěl do Prahy 13. dubna.

„Letadla typu Boeing 737 MAX zařazují do svých flotil letecké společnosti po celém světě, proto jsme se rozhodli, že nyní je správný čas rozšířit naše služby také o tento typ. Nabídneme tak zákazníkům servis i pro jejich postupný návrat do provozu. Tišší, úspornější a šetrnější stroje budou navíc vzhledem k aktuální situaci v letectví a většímu důrazu na udržitelné cestování stále vyhledávanější a budou tak budoucností i pro celou naši divizi těžké údržby,“ uvedl Pavel Haleš, předseda představenstva Czech Airlines Technics.

Jakékoli práce v divizi těžké údržby jsou i součástí balíčku služeb, které Czech Airlines Technics nabízí zájemcům o dlouhodobé parkování letadel. „Jelikož je po parkování letadel na trhu velká poptávka, zprostředkujeme v následujících týdnech pro významné leasingové společnosti parkování dalších šesti letadel typu Boeing 737-8 MAX na Letišti Václava Havla Praha. Díky rozšíření oprávnění pro těžkou údržbu i pro tento typ, zajistíme vlastníkům letadel zároveň i hangárovou údržbou a připravíme stroje na uvedení do letového provozu, jakmile získají nového provozovatele,“ okomentoval další úspěch firmy Pavel Haleš.


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace