Boeing upozornil na možný defekt elektrické instalace 737 MAX

  • 16.04.2021 17:00

Boeing se v minulém týdnu obrátil na 16 aerolinek a upozornil na možné problémy elektrické instalace určité skupiny letadel 737 MAX. Zákazníky žádá, aby prověřili uzemnění některých komponent instalace. Boeing poskytl zákazníkům návod, jak závadu odstranit. Výrobce neuvedl, kolika letadel se problém týká. Zpravodajství CNBC však uvádí, že jen u amerických aerolinek je opatřením dotčeno přes 60 letadel.

Podle zpravodajství ABC News odstavily Southwest Airlines 30 z 58 letadel 737 MAX, které podrobí inspekci. American Airlines informovaly své zaměstnance, že dočasně vyřadí 17 ze svých 41 letounů 737 MAX. United odstavily 16 letadel z celkem 30 MAXů. Všechny čtyři letouny MAX odstavila Alaska Airlines.

Regulátor byl o problému informován ve čtvrtek večer a výrobce s FAA na řešení této otázky spolupracuje. Boeing ujistil, že problém se netýká systému MCAS, jehož chybné fungování přivodilo katastrofu letadel Lion Air a Ethiopian.

Akcie na informaci o inspekcích letadel reagovaly poklesem o 1,24 %. (Foto: cnn.com)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace