MC-21 ukončil certifikační zkoušky namrzání v přirozených podmínkách

Korporace Irkut ohlásila ukončení certifikačních zkoušek prototypu MC-21-300 v prostředí s přirozenou námrazou. Cílem zkoušek je prokázat dodržení předepsaných letových charakteristik, a to i při námraze dosahující na stanovených površích letadla tloušťky až 7,6 cm. Dalším aspektem zkoušek je ověřit účinnost systému odmrazování. Letoun musí během zkoušek prokázat schopnost bezpečného letu i v případě poruchy odmrazování.

Do 14denních zkoušek se zapojil prototyp poháněný motory Pratt & Whitney PW1400G-JM, který vykonal z letiště v Archangelsku 14 zkušebních letů v dálce trvání od 3 do 5 letových hodin. Meteorologové posílali letoun do oblačnosti nad Bílým a Barentsovým mořem, jižně ostrovů Nová Země a nad severním Uralem.

Po návratu z Archangelska pokračuje MC-21 v Moskvě hlukovými certifikačními testy.

MC-21-300 s motory Pratt & Whitney má dosáhnout certifikace v polovině příštího roku. Vloni se do zkoušek zapojil také prototyp MC-21-310 osazený domácími motory PD-14. (Foto: OAK)


Fotografie k článku



Související kategorie

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace