JetBlue má sloty na Heathrow

  • 29.03.2021 13:00

Jak jsme již dříve informovali, společnost JetBlue letos chystá nástup na transatlantické linky. Jde o další nízkonákladovou společnost, která zkusí své štěstí na těchto spojích. Zatímní pokusy nízkonákladovek na těchto linkách dopadly neslavně.

JetBlue však bude mít zcela jinou „techniku“, tj. jednouličková letadla s nižší kapacitou (Airbus A321LR, později A321XLR) a mimořádnou efektivností. Časování nemůže být JetBlue příhodnější, neboť v lednu z transatlantických linek zmizela společnost Norwegian. Díky rychlému postupu vakcinace se v létě očekává na linkách mezi USA a Británií mimořádně vysoká poptávka. Cestujícím obchodní třídy nabídne JetBlue 24 pohodlných „kabin“ Mint (viz foto) se sedačkou sklopnou do postele, pro cestující ekonomické třídy bude mít JetBlue příznivé ceny. 

Další dobrou zprávou je, že v pátek získala JetBlue pro letní sezónu 270 slotů (časových úseků k přistání/odbavení/odletu)na londýnském letišti Heathrow. Alokováno bylo počátečních 14 slotů týdně, 22 týdně od 12. září a 28 od 20. září. Sloty jsou alokovány až do 30. října.

Společnost JetBlue v lednu podala stížnost u Ministerstva dopravy USA a napadla skutečnost, že Heathrow a Gatwick blokují sloty, které ve skutečnosti nejsou využívány. (Foto: JetBlue, The Points Guy)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace