Boeing obnovil dodávky Dreamlinerů

  • 27.03.2021 17:00

V pátek předal Boeing společnosti United letoun 787-9. Po takřka pěti měsících tak výrobce obnovil dodávky, které přerušily různé vážné výrobní defekty letadel. U Boeingu se nahromadilo přes 80 Dreamlinerů, které čekají před dodáním zákazníků na odstranění výrobních defektů.

Většina výrobních problémů se týká produkce ze závodu v Charlestonu. Na nekvalitu letadel z Charlestonu si již dlouho stěžovali rovněž dopravci. Chronické výrobní závady a opakovaně zjištěné hrubé nedostatky v práci výrobní kontroly vedly regulátora FAA k rozšíření inspekcí. Regulátor si v březnu vyhradil právo certifikovat jednotlivé vyrobené exempláře, což je práce, kterou za normálních okolností deleguje na výrobce.

Podle zpravodajství Bloomberg bude v pondělí předán společnosti United další letoun. Regulátor ve čtvrtek oznámil, že oba zmíněné letouny certifikoval a nyní pokračuje ve schválení dalších dvou exemplářů. (Foto: USA Today, planes.cz)  


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace