S Lufthansou za Sputnikem V?

  • 07.03.2021 17:00

Německo (stejně jako většina zemí EU) se potýká s nedostatkem vakcín proti onemocnění COVID-19, přičemž výrazné zlepšení není na obzoru. Německé úřady předpokládají, že vakcinace obyvatelstva nebude ukončena do konce tohoto roku. V Německu a Švýcarsku navíc trvá nedůvěra k vakcíně AstraZeneca.

Na situaci reaguje Lufthansa, která zvažuje nabídku letů do Moskvy s vakcinací. Údajně existuje plán nabídnout také lety také z Vídně a Curychu.

Nešlo by přitom o ojedinělý případ „vakcínové turistiky“. V lednu např. desetitisíce Američanů cestovaly za vakcínou do těch unijních států, kde byl dostup k vakcíně snazší. Londýnská cestovní kancelář Knightsbridge Circle zase nabízela pro své členy cestu za vakcínou do Emirátů. Jednalo se o velice elitní záležitost, neboť roční členství v Knightsbridge Circle přijde na 25 000 liber. Ostatně do Emirátů cestují za vakcínou také individuální cestující z Evropy, zemí Středního východu a Afriky.

Lufthansa by v rámci své nabídky přepravila zákazníky z Frankfurtu do moskevského Domodědova, kde by byli očkováni v tranzitním prostoru a poté se vrátili zpět do Frankfurtu. Nepřekročili by tudíž hranice, a také kontakt s letištním personálem nebo ostatními cestujícími by zůstal omezený. Vzhledem k tomu, že očkování vyžaduje dvě dávky, zájemce by musel cestu opakovat. Informace uvádí, že cena by byla asi 1000 euro.

Problém návrhu je v tom, že může být vzhledem ke své ceně považován za akci pro elity. Program by musel být rovněž schválen ruskými úřady. 

Později byly v původním článku doplněny informace od společnosti Lufthansa – vlastní vakcinační centrum neplánuje, na Domodědovu je vakcinační centrum pro pracovníky letiště a lidi s občanstvím nebo povolením k pobytu v Rusku – informaci v původní podobě tedy popírají. (Foto: dme.ru , planes.cz)  


Fotografie k článku



Komentáře



Jakub - nepřihlášený host (...49.19...)
08.03.2021 19:36
Jako fakt? :-)

Docela mě překvapuje, že to tu necháváte....

Jan Sůra - nepřihlášený host (...200.57...)
08.03.2021 08:28
Lufthansa oficiálně dementovala

Vezmeme jeden článek z fake news serveru, vytvoříme zprávu a už to jede. Putin se musí radovat

https://www.aero.de/news-38858/Auf-eine-Dosis-nach-Moskau.html

"Derzeit gibt es keine Lufthansa Lounge am Flughafen Moskau Domodedovo und es ist nicht geplant, dass die Fluggesellschaft dort ein Impfzentrum eröffnet"

Celkem 2 záznamy

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace