Lufthansa od 1. února zpřísňuje požadavky na používání roušek. ČR je od neděle na seznamu vysoce rizikových zemí.

  • 26.01.2021 17:00

Na všech letech skupiny Lufthansa Group do/z Německa bude od 1. února pro cestující a členy posádky povinné použití medicínských roušek, respirátorů FFP2 podle standardu KN95/N95 u cestujících i posádky při nástupu do letadla, během letu a výstupu z letadla. Výjimka je povolena pouze cestujícím, kteří předloží potvrzení od lékaře, že roušku nemohou používat, které není starší než 48 hodin.

Od půlnoci v noci ze soboty na neděli je Česká republika zařazena na seznam vysoce rizikových zemi. Osoby přijíždějící z ČR musí vyplnit registrační dokument, předložit negativní test PCR a zůstat 10 dní v karanténě. Tranzitující cestující mají výjimku, musí však zemi co nejrychleji opustit.

Kritériem pro zařazení na seznam vysoce rizikových zemí je více než 200 nových případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel za sedm dní nebo země s novými virovými mutacemi (Brazílie, Irsko, Jihoafrická republika a Velká Británie). (Obr.: Lufthansa)


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace