Od 26. ledna do USA jen s negativním Covid testem

  • 18.01.2021 08:00

Ředitel organizace CDC (Centers for Disease Control and Prevention) podepsal dne 12. ledna rozhodnutí, které ukládá povinnost přilétajících do USA prokázat se negativním testem PCR.

Rozhodnutí reaguje na rychlé globální šíření varianty viru SARS-CoV-2. Kromě povinnosti předložit negativní test CDC dále doporučuje opakovat test 3-5 dní po příjezdu do USA a izolovat se po dobu 7 dní. Negativní test má být pořízen nejvýše tři dny před odletem do USA. Cestující musí výsledky testu předložit letecké společnosti, která odpovídá za to, že všichni cestující předložili při odbavení negativní test na koronavirus.

Ředitel agentury Robert R. Redfield připomíná, že negativní test sám o sobě neposkytuje 100% záruku, a proto je nutno jej kombinovat se 7denním pobytem doma.

Množství zemí, které nyní na vstupu vyžadují negativní test, se v souvislosti s šířením nové mutace výrazně zvýšilo. (Foto: Delta)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace