easyJet získal částečné garance na úvěr 1,4 miliardy liber

  • 12.01.2021 08:00

Dne 8. ledna získal easyJet od konsorcia komerčních bank pětiletý úvěr ve výši 1,4 miliardy liber, který je částečně garantován exportní agenturou UK Export Finance. easyJet ručí částí své flotily. Po dobu splácení úvěrů nebude easyJet moci vyplácet dividendy.

Provoz společnosti je paralyzován současnou epidemickou situací a masivním rušením letů do dovolenkových destinací u Středozemního moře v souvislosti s novou mutací viru VOC (Variant of Concern) -202012/1. Na rozdíl od Ryanairu a WizzAiru je easyJet více exponován právě v oblasti dovolenkového provozu.

Společnost přesto doufá, že tento rok bude rokem obratu a spoléhá na proočkovanost populace. Generální ředitel easyJetu Johan Lundgren informoval, že hotovostní rezerva společnosti činí 4,5 miliardy liber. Úvěr má společnosti pomoci překonat období, než dojde k oživení provozu. (Obr.: easyJet, foto: planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Knížecí rada - nepřihlášený host (...82.134...)
12.01.2021 12:44
PRG-NAP

Hlavně, že mi EZY už na začátku ledna zrušil letenky na konec srpna z Prahy do Neapole (již jednou přebukované ze září 2020).

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace