Rolls-Royce pozastaví práce na motoru UltraFan

  • 09.01.2021 17:00

Rolls-Royce vyvíjí demonstrátor nového motoru UltraFan (Ultra High Bypass Ratio), který se má stát největším leteckým motorem na světě. Jeho vývoj a testování mají být podle plánu dokončeny v roce 2022, poté však Rolls-Royce projekt odloží a bude čekat na případný zájem leteckých výrobců. Ten může být vyvolán pouze vývojem nového letadla. Původně se předpokládalo, že motor bude připraven ke komerčnímu využití v roce 2025. Má poskytnout až 25% úspory paliva proti motorům Trent.

Společnost do vývoje motoru investovala okolo 500 milionů liber. Generální ředitel společnosti Warren East konstatoval, že „pokud není poptávka po novém letadle, nebude ani po novém motoru. V tuto chvíli proto dáváme motor k ledu“. (Foto: ft.com, cleansky.eu)


Fotografie k článku



Komentáře



Radek - nepřihlášený host (...192.86...)
10.01.2021 12:05
Motor bez letadla?

Motor měl nahradit starší motory Trent na B777X. Jenže 777X nemá ani zdaleka tolik objednávek, aby se to vyplatilo. Navíc má RollsRoyce pocuchané renomé kvůli neustálým problémům s moderními motory.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace