Embraer očekává vysokou poptávku po letadlech do 150 cestujících. Divizi komerčních letadel se prodat nepodařilo.

  • 06.12.2020 08:30

Poté, co Boeing vycouval ze záměru ustavit s Embraerem společný podnik Boeing Brasil, se Embraer snažil najít jiného zájemce o divizi komerčních letadel. Výrobce je v obtížné hospodářské situaci, společnost je předlužená a sázela na to, že získá od Boeingu 4,2 miliardy dolarů za 80% podíl ve společném podniku. Poté Embraer doufal, že vzbudí zájem v Japonsku nebo Číně.

Generální ředitel Embraeru Arjan Meijer 2. prosince oznámil, že divize komerčních letadel není nadále na prodej a byla začleněna zpět do společnosti.

Embraer odhaduje celosvětovou potřebu nových letadel do 150 cestujících během dalších 10 let na 5500 letadel, což představuje trh o objemu 350 miliard dolarů. Z těchto letadel bude 75 % na obnovu stávajícího parku a 25 % pro růst. Nejvyšší nárůst přijde z regionu Asie-Pacifik, naopak v Evropě počet letadel této kategorie vzroste do roku 2029 pouze na 1680 ze stávajících 1600 letadel. Vyplývá to z nyní zveřejněné prognózy Market Outlook 2020.

Meijer potvrdil, že firma bude pokračovat ve vývoji modelu E175-E2 (foto), nejmenšího letadla z řady E-Jet E2. Letadlo vykonalo první let loni v prosinci. Embraer s ohledem na složitou situaci na trhu posunul termín uvedení letadla na trh na druhou polovinu roku 2023. (Foto: Asia Travel Tips, grafy: Embraer)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace