Richard Branson se chce vrátit do Virgin Australia

  • 06.10.2020 13:00

Před krachem Virgin Australia držel Richard Branson prostřednictvím své Virgin Group v této ztrátové společnosti 10% podíl. Předlužená firma neuspěla s žádostí o udělení státní pomoci od australské vlády a byla nucena v dubnu vyhlásit bankrot. V rámci konkurzního řízení získala v září aerolinku investiční společnost Bain Capital, která aktivity společnosti obnovuje.

Deník The Financial Review dne 4. října informoval, že Branson vede jednání s Bain Capital a je blízko dosažení dohody o nákupu 5% podílu ve společnosti. Richard Branson chce svou investici podmínit tím, že firma bude nadále používat značku Virgin Australia. Před krachem platila společnost Virgin Australia skupině Virgin Group za právo používat svou značku 11 milionů dolarů ročně.

Virgin Group drží také podíl ve Virgin Atlantic, která nyní bojuje o přežití. Virgin Atlantic rovněž neuspěla se svou žádostí o státní pomoc od britské vlády. Delta Air Lines, která vlastní 49% podíl, se odmítla záchrany společnosti účastnit. (Foto: smh.com.au, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace