Letiště Tegel ukončí provoz 8. listopadu

  • 03.10.2020 17:00

První leteckou společností, která otevřela pravidelné lety na do té doby vojenské letiště Tegel v Berlíně, byla Air France – 2. ledna 1960. Symbolicky bude let Air France AF1235 do Paříže (CDG) posledním pravidelným letem, který letiště opustí dne 8. listopadu. Tegel v loňském roce odbavil 24 milionů cestujících.

Cestující, kteří si na poslední let z Tegelu koupí na webových stránkách Air France letenku, získají slevu 60 eur na další cestu z Berlína do jakékoliv evropské destinace provozované Air France.

Tegel otevře na období od 3. října do 7. listopadu vyhlídkovou terasu. Vstupenku na terasu lze pořídit na webu a je platná pouze na jednu hodinu. Přístup je omezen vzhledem k protiepidemickým opatřením. Dne 8. listopadu bude pro návštěvníky otevřen Terminál A. Informace týkající se registrace na tuto akci budou poskytnuty dodatečně.

Nové letiště Berlin Brandenburg Airport (BER) bude po ostudných zpožděních a s výrazným překročením rozpočtu otevřeno pro komerční provoz 31. října. Výstavba letiště byla zahájena v roce 2006 a mělo být otevřeno v roce 2011, rozpočet 2,4 miliard bude překročen takřka čtyřnásobně. (Obr: Air France, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace