Termín k podání nabídek na koupi Air India znovu prodloužen

  • 29.08.2020 17:00

Případní zájemci o koupi Air India byli počátkem měsíce vyrozuměni ministrem civilního letectví Indie, že finální termín 31. srpna pro předložení nabídek na Air Indii je konečný a nebude dále prodloužen. V té době se zdálo, že Tata Group je vážným zájemcem a svou nabídku předloží. Nyní ministr oznámil, že termín se prodlužuje o dva měsíce do 31. října. Celkem se jedná již o čtvrtý „konečný termín“.

I když nebyly sděleny důvody posunutí termínu, Tata Group zřejmě zůstává nadále ve hře, a to nejspíš jako jediný zájemce. Tata je také bezesporu kvalifikovaným zájemcem, pro kterého by pořízení společnosti mohlo dávat smysl – TATA je většinovým vlastníkem společností AirAsia India a Vistara. J. R. D. Tata a založil Air India (jako Tata Airlines) v roce 1932.

Krize Air India se v mezidobí vážně prohlubuje. Společnost mimo jiné uzavřela polovinu evropských bází a část zaměstnanců poslala na nucenou neplacenou dovolenou na pět let. Indická vláda zřejmě ztratila zájem utopit ve ztrátové a předlužené společnosti další miliardy v situaci, kdy země čelí epidemii a ekonomický výhled je neradostný. 

Pokud se objeví kupec, vláda bude informovat o novém majiteli 20. listopadu. Ten pak převezme kontrolu nad společnosti 1. ledna 2021. (Foto: The Indian Express, planes.cz) 


Fotografie k článku


Související fotky


Související články

Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace