Gatwick propustí takřka čtvrtinu zaměstnanců

  • 29.08.2020 08:30

Letiště Gatwick přistoupilo v březnu s nástupem pandemie k rozsáhlému programu úspor a zajistilo si rovněž bankovní půjčku 300 milionů liber, která posílila hotovostní rezervy. Během srpna předpokládá Gatwick odbavit pouze 20 % cestujících v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Letiště dnes provozuje pouze severní terminál.

Nízké počty odbavených zákazníků a pomalé obnovení provozu v Evropě vede ke značné nadbytečnosti zaměstnanců. Koncem října bude ukončen vládní program Job Retention Scheme, který je obdobou „kurzarbeitu“. Obě tyto skutečnosti nutí letiště propustit na 600 zaměstnanců, tj. 24 % celkového počtu.

Gatwick byl mimořádně silně postižen poklesem aktivit svých klíčových zákazníků, jako jsou easyJet, British Airways, Virgin Atlantic, Norwegian a TUI. Výkony Gatwicku nejvíce závisí na výkonech easyJetu, který před nástupem pandemie využíval přes 40 % kapacit letiště (viz graf Financial Times). 


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace