Aegan přestaly létat do Chorvatska. Belgie nově na „karanténním“ seznamu Velké Británie. Další země mohou následovat.

  • 10.08.2020 13:00

V souvislosti se zhoršující se epidemiologickou situací v jednotlivých evropských zemích se obnovují některé restrikce v cestování. Ty mohou mít také širší strategické dopady.

Aegean Airlines zastavily prodeje letenek do Chorvatska (Záhřeb, Dubrovník, Split a Zadar), stejně jako codesharové lety s Air Serbia do Dubrovníku, Puly, Rijeky, Splitu, Zadaru a Záhřebu. Protože tyto lety nejsou v prodeji ani na příští rok, lze soudit, že řecký dopravce opouští chorvatský trh. To nejspíš znamená ztrátu zájmu o koupi Croatia Airlines, které se Chorvatsko potřebuje zbavit. Aegean byl přitom považován za žhavého zájemce. Rozhodnutí je ranou pro letiště Záhřeb, které vloni ztratilo řadu zákazníků, avšak Aegean byl jedním z těch, kteří zůstali.

Nárůst nemocných v Belgii donutil Velkou Británii uvalit 14denní karanténu na všechny přijíždějící z Belgie (a osoby, které byly v Belgii 14 dní před příjezdem do Británie). Opatření platí od 8. srpna a pokuta za porušení karantény může dosáhnout až 5000 liber. Minulý týden se přírůstky nemocných pohybovaly od 400 do 700 nemocných denně, což odpovídá asi 27,8 nových nemocných na 100 tisíc obyvatel. Británie vykazuje asi 8,4 nových nemocných na 100 tisíc obyvatel. (Foto: Zagreb-airport, planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace