Air Canada hrozí vládě zrušením objednávek nových letadel

  • 04.08.2020 13:30

Prezident a generální ředitel Air Canada Calin Rovinescu oznámil analytikům, že pokud vláda nepomůže zrušením restrikcí v cestování, bude společnost muset dále škrtat náklady i investice. V takovém případě může zrušit zbývající objednávky letadel Boeing 737 MAX a Airbus A220. Společnost již kvůli krizi vyřadila 79 letadel, a to včetně všech letadel Boeing 767.

Zejména argumentu s A220 bude vláda rozumět, neboť případné omezení výroby v závodě Mirabel v Montrealu by poznamenalo místní ekonomiku. Air Canada provozuje 7 letadel A220-300 a dalších 38 má převzít.

Na druhou stranu crossovery A220 se v době krize díky své kapacitě i doletu ukázaly jako vynikající řešení a prezident společnosti výslovně vyzdvihl mimořádnou flexibilitu a možnost otevřít řadu atraktivních spojů. Je tedy otázkou, zda by se společnost chtěla této výhody zbavit. Zrušení zbývajících objednávek Boeingů 737 MAX se může zdát pravděpodobnější, ale pak by vznikla otázka, čím nahradit dosluhující Airbusy A320. Air Canada má nyní uzemněno 24 MAXů. (Foto: Sam Chui)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace