Řecko zakázalo a opět povolilo lety Wizz Airu

  • 03.08.2020 13:00

Řecké úřady vydaly 1. srpna na období od 2. srpna do 14. srpna upozornění NOTAM A2235/20, kterým byly dočasně zakázány lety společnosti Wizz Air do Atén.

Řecké úřady obvinily společnost z toho, že nerespektuje rozhodnutí řeckých úřadů týkající se koronaviru. Konkrétně šlo o to, že Wizz Air při nástupu cestujících do Atén údajně nekontroloval, zda cestující mají QR kód pro vstup do země. Tuto podmínku uvádí NOTAM A2138/20 (viz obr.). Cestující kód obdrží po vyplnění formuláře Passanger Locator Form (https://travel.gov.gr/#/form). Cestující, který do Řecka vstoupí bez kódu, může dostat pokutu až 500 eur.

2. srpna společnost oznámila, že po konzultacích s řeckými úřady byl dočasný zákaz zrušen. (Obr.: NOTAM, foto: planes.cz)


Fotografie k článku


Související fotky


Komentáře



Jan - nepřihlášený host (...176.220...)
03.08.2020 19:48
Problem Wizz?

Cestující, který do Řecka vstoupí bez kódu, může dostat pokutu až 500 eur.
------------
Proč cestující? Společnost,která tam cestující dopravila je plně zodpovědná za to,koho veze na palubě letadla.Je to nebo bylo to v přepravních podmínkách? Společnost je zodpovědná koho si na palubu nechá projít resp.palubní pruvodci /v nejvyssi distanci kapitán letadla/,stejně jako kdyby záměrně dala možnost nechat nastoupit opilému aby ohrožoval další cestující za letu.
Pokud lítá do země,která vyžaduje QR kod,měla by své cestující vyrozumět nebo je nepustit na palubu,podobne jako kdyby nemel cestující letenku,posleze palubenku v pořádku.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace